23948sdkhjf

Brf gör rättssak mot NCC: Slukhål rasar stödmur

Ett rättsligt dokument har upprättats av bostadsrättföreningen i Åreby  tillsammans med en advokatfirma för att ta ärendet vidare.

Följetongen kring stödmuren som rasar mitt i Åreby tar en ny vändning.

- De har gjort ett dåligt jobb, säger Anders Blomqvist, ordförande i bostadsrättsföreningen, till Östersund Posten

Se även: Slukhål i Åre - användningsförbud för lägenheter

Den 11 maj inkom första larmet om att ett slukhål uppstått mitt i centrala Åre. Kort därefter kom uppgifter om att den intilliggande stödmuren börjat rasa. Sedan dess har murens skick försämrats allt mer.

Två av  borättslägenheterna i det flerbostadshus som vetter mot stödmuren har fortfarande användningsförbud av kommunen.

Men företaget, NCC, som låtit bygga muren, vill inte kännas vid att något byggfel begåtts och menar att muren är stabil. Enligt den geotekniska undersökning de låtit utföra, har de heller inte det.

Bostadsrättföreningen har  kopplat in en advokatfirma för att ta det hela vidare.

- Vi har skickat in en officiell reklamation till NCC, vilket gör att vi har ett rättsligt dokument på plats. Vi har anlitat advokater som upprättat dokumentet och nu kommer våra jurister prata med varandra istället för att vi i bostadsrättsföreningen ska fortsätta prata med en regionrepresentant som bara slår ifrån sig ansvaret, säger Anders Blomqvist, ordförande i bostadsrättsföreningen, till Östersund Posten
Artikeln är en del av vårt tema om Borätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.663