23948sdkhjf

Svenska miljardföretaget köper engelsk husdeltillverkare

Lagercrantz förvärvar Door and Joinery Solutions, ett brittiskt företag som erbjuder brandklassade dörrar, karmar och fönster.

Förvärvet är ett viktigt steg i Lagercrantz ambitioner om ökad närvaro på den brittiska marknaden och ska ses i samband med rekryteringen av Russell Stuart som vd för Lagercrantz UK Limited. Door and Joinery Solutions tillverkar högkvalitativa och kundanpassade brandklassade dörrar, dörrkarmar och fönster.

Produkterna säljs främst genom installations-, service- och byggbolag. Typiska slutkunder är skolor, vårdhem, sjukhus och offentliga byggnader som har höga krav på brandskyddet.

 Door and Joinery Solutions är baserat i Midlands i England och har verksamhet i Burton-upon-Trent och Leicestershire. Bolaget omsätter cirka 50 svenska miljoner med god lönsamhet.

–  I samband med att vi välkomnar Door and Joinery till Lagercrantz så är vi även glada att meddela rekryteringen av Russell Stuart som vd för Lagercrantz UK, som därmed etablerar Lagercrantz med egna resurser i Storbritannien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094