23948sdkhjf

Sweco rådgivare när Danmark bygger energiö

Sweco har valts att den danska Energistyrelsen att bistå med teknisk rådgivning kring landets planerade bygge av en energiö i Nordsjön.

Energiön blir en av världens första i sitt slag. Swecos avtal som sträcker sig över en nioårsperiod, har ett värde av 500 miljoner svenska kronor med ett tak på 830 miljoner svenska kronor.

Energistyrelsens målsättning är att säkerställa att Danmark på bästa sätt kan nyttja sina unika vindresurser ute till havs och samtidigt bli en föregångare för den gröna omställningen globalt.

Energiomställningen till är en av vår tids största och viktigaste utmaningar, som skapar och kommer fortsätta att skapa ett ökat investeringsbehov inom många av Swecos kärn­segment. Vi är mycket glada att för att få vara med och bidra till denna omställning, som en prioriterad partner för Energistyrelsen, säger Åsa Bergman vd för Sweco.  

Swecos stöd till bygget av energiön i Nordsjön kommer bland annat att omfatta konceptframställning, förberedelser av förfrågningsunderlag, granskning av tekniska lösningar och offerter, utvärdering av anbud samt tillsyn och kvalitetsgranskning under konstruktions- och överföringsfasen.

Swecos arbete involverar 11 olika expertområden och närmare 200 medarbetare från sex olika länder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125