23948sdkhjf

Dom stoppar Skanskas hotellbygge i Kalmar

Efter en dialog med Skanska har parterna enats om att inte överklaga mark- och miljödomstolens avslag på detaljplanen för ett nytt hotell i Ölandshamnen i Kalmar.

Detta skriver tidningen Byggvärlden.

– Det har varit många olika turer de senaste åren när det gäller att få fram en lämplig utformning av ett nytt hotell i Ölandshamnen. Det senaste förslaget hade stöd av Länsstyrelsen i Kalmar län och en bred majoritet i kommunfullmäktige. Ska Kalmar kunna ta emot större kongresser och konferenser och bli en året runt-destination så behövs fler hotellrum, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Visserligen hade en ny domstolsprövning varit intressant och en viktig vägledning för den framtida kommunala samhällsplaneringen, men en sammantagen bedömning är ändå att beslutet inte ska överprövas. En ny rättslig prövning är alltid förenad med osäkerhet och kan ta lång tid. Gör den överprövande instansen samma bedömning som Mark- och miljödomstolen är vi tillbaka på ruta ett,  säger Peter Akinder (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Kalmar kommuns avsikt är att i närtid, tillsammans med Skanska, påbörja ett gemensamt arbete med att antingen göra förändringar i den föreslagna byggnationen på den aktuella platsen eller att hitta annan plats i centrala Kalmar där det är möjligt att uppföra ett hotell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.906