23948sdkhjf

Kontorshus i Hyllie får tuffaste hållbarhetscertifiering

Kontorshuset Kvartetten (Pulpeten 5) har precertifierats med NollCO2, vilket innebär att fastigheten kommer att uppnå nettonoll klimatpåverkan under sin livstid.

Detta enligt de beräkningsmodeller som gäller idag. Nu satsar Wihlborgs på att få ytterligare fastigheter certifierade och att fler nya klimatneutrala produkter och lösningar därmed ska bli verklighet.

NollCO2-certifieringen har tagits fram av Sweden Green Building Council (SGBC). För att en ny byggnad ska uppnå certifieringen ska den visa på netto-noll klimatpåverkan för hela livscykelkedjan på 50 år, från utvinning av råvara till sluthantering av byggmaterial. En mycket krävande standard som blir ett steg på vägen mot Sveriges mål om klimatneutralitet 2045.

Kvartetten kommer att stå färdigt i Hyllie år 2023 och hade redan från början högt ställda klimat- och miljömål. Inom ramen för LFM30, ett lokalt initiativ för att driva och utveckla en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö, lades fokus på att minska klimatpåverkan genom till exempel insatser i byggnadens konstruktion, där gröna alternativ av betong och armeringsstål ersatt traditionella produkter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109