23948sdkhjf

Ukraina ska återuppbyggas grönare med hjälp av nytt nordiskt program

Det Nordiska Miljöfinansieringsbolaget Nefcos nya program banar väg för en grönare återuppbyggnad i det krigsskadade Ukraina.

Nefcos program kommer att ge ekonomiskt och tekniskt stöd till kommunerna för att de ska kunna repareras och återuppbyggas på ett miljövänligt sätt och kommer att hjälpa dem att ta emot internflyktingar och utforma lokala gröna återuppbyggnadsplaner med nordiskt stöd och nordisk kompetens.

Under den ryska invasionen har människor, infrastruktur och miljön i Ukraina allvarligt skadats. Nefcos återuppbyggnadsprogram planeras inrättas som ett program med flera bidragsgivare för att stödja grön ekonomi och grön omställning i Ukrainas återuppbyggnadsprocess. Syftet är att engagera och stärka projekt som är inriktade på att återuppbygga infrastrukturen på kommunal nivå för att säkerställa att Ukraina byggs upp på ett grönare och bättre sätt. 
Nefco har redan inlett förberedelser av praktiska återuppbyggnadsprojekt genom att samarbeta med sitt befintliga kundnätverk i kommuner, och detta har välkomnats av det ukrainska ministeriet för samhällen och territoriell utveckling

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094