23948sdkhjf

Byggbolag förlorar markrätt - konkurs fick politiker att ändra sig

Kungsör kommunstyrelse beslutar att återta markanvisningsavtalet mellan Kungsörs kommun och Skytteholms Consulting.

Kommunen menar att byggbolaget har slarvat med liknande byggnation i Arboga och tros inte kunna leverera den kvalitet som de har utlovat, skriver Bbl AT.

I juni 2020 fick företaget Skytteholms Consulting AB ett så kallat markanvisningsavtal för att kunna vara med och påverka vilken typ av bostäder som ska byggas på cirka 6 000 kvadratmeter mark i Borgvik. 

Men Skytteholms tidigare bostadsbyggande genom sitt dotterbolag Västerskog, bland annat på Alphyddan 2 i Arboga, är kantat av ekonomiska tvister, slarv i byggnationen och brister i regelverk och myndighetskrav. När det blev fråga om vite sattes dotterbolaget i konkurs.

Bolagen har samma huvudman och samma personer sitter i styrelsen för Skytteholms Consulting AB, Hans Andersson och Christian Andersson. Männen står också bakom bildandet av bostadsrättsföreningen Bo Borgvik.

Politikerna tillsatte en oberoende utredning och kom fram till att byggbolaget inte kommer att klara av att leverera det som Kungsörs kommun vill ha, säger kommundirektören Claes-Urban Boström till lokaltidningen.

Skytteholms slår ifrån sig kritiken och menar att de är väl insatta i plan- och bygglagen och kallar återtagandet för ett påhopp.

Skytteholms Consulting  kommer att motsätta sig beslutet och ta fallet till domstol.

De tror inte att någon ska våga strida mot en kommun. Jag kommer att dra det här så långt det bara går, kommenterar Christian Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157