23948sdkhjf

Sandbäckens får miljonersättning av tysk producent.

När Sandbäckens utförde en installation åt den tyska stålrörstillverkaren Buhlmann Project Solutions uppstod en tvist om miljonbelopp som fick avgöras av rätten..

Sandbäckens installerade ett tryckluftssystemi ett kraftvärmeverk i Storstockholm, skriver VVS-Forum.

Buhlmann skulle stå för materialet, men materialet tog slut vid ett tidigt skede och Sandbäckens fick beställa nytt.

Men Buhlmann vägrade betala fakturorna fullt ut, eftersom det tyska företaget ansåg att det fanns en överenskommelse om ett fast pris på cirka 3,2 miljoner kronor.

Dessutom hade man motfordringar mot Sandbäckens på omkring en miljon kronor. Sandbäckens förnekade att man avtalat om ett fast pris utan hade en överenskommelse om löpande räkning och att avtalet ändrades muntligen mellan parterna allt eftersom.

De arbeten som utfördes och de materialinköp som gjordes var skäliga för entreprenaden menade Sandbäckens,. 

Sandbäckens beskyllde också av det tyska bolaget för att ha orsakat förseningar men avvisade detta. Svenskarna ansåg att man hade rätt till tidsförlängning och ersättning för ändringar och tillkommande arbeten, så kallade ÄTA-arbeten.

Till sist stämde Sandbäckens det tyska bolaget Buhlmann inför Attunda tingsrätt.

Tingsrätten konstareade att parterna inte hade avtalat om ett fast pris, utan att det var fråga om ett preliminärt uppskattat pris.

Attunda tingsrätt dömde Buhlmann att betala drygt tre miljoner kronor i kapitalbelopp och över 471 000 kronor för Sandbäckens rättegångskostnader.

Buhlman har överklagat ärendet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111