23948sdkhjf

Byggare i väst tar hållbarhetschef från Skanska

John Nyberg blir ny hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen. Han tillträder den nionde september och tar då också plats i bolagets koncernledning.

John Nyberg har en gedigen yrkeserfarenhet inom hållbarhet och från byggbranschen. Han kommer närmast från Skanska där han har varit anställd sedan 2011, de senaste fem åren som gruppchef på hållbarhetsavdelning för väg och anläggning.

Han har bland annat ansvarat för strategiska frågor som hållbarhetsstyrning samt utveckling av processer och arbetssätt. Innan Skanska arbetade John Nyberg som miljöhandläggare på Länsstyrelsen och han har en examen från miljövetarprogrammet vid Göteborgs universitet.

– Ett av målen vi arbetar fokuserat med, är att vi ska vara fossilfria 2030 inom el, värme, transporter och avfall, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef.

– Det var med stor glädje jag tackade ja till tjänsten som hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen. Min uppfattning är att koncernen tar hållbarhetsfrågan på allvar, vilket bland annat visade sig när man som ett av de första bolagen på den svenska börsen blev godkända för Nasdaqs gröna märkning – Nasdaq Green Equity Designation, säger John Nyberg.

Wästbygg verkar på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt inom Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland. 2021 omsatte koncernen 3,8 miljarder och hade 525 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094