23948sdkhjf

Han blir ny vd för miljardbyggaren

Nu är det klart vem som ska leda Contractor Bygg i Umeå från den 1 september. Det blir Pelle Kriström, som närmast kommer från ett tidigare NCC-företag.

Han lämnar därmed sin tjänst som Area Manager för vägserviceverksamheten på Terranor AB, före detta NCC.

– Under alla år inom mark- och anläggning har jag haft en idé om att någon gång få återvända till byggbranschen där jag har mina rötter. Därför är jag glad att den här chansen dök upp. Jag har samarbetat med många på Contractor, bland annat under min tid på NCC, och har fått ett mycket bra intryck av företaget, säger Pelle Kriström.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen, Pelle är helt rätt person för oss. Han är Umeåbo med bra lokalkännedom, stort kontaktnät och omvittnat bra på att bygga lag, något som är superviktigt för oss, säger Fredrik Andersson, koncernchef för Contractor.

Pelle Kriström är utbildad byggingenjör och jobbade några år direkt efter universitetet som självlärd snickare. Han har under sitt yrkesliv haft flera olika chefsroller, bland annat på Svevia och Bilfrakt. På NCC har han varit sedan 2016, först som specialistchef och från 2018 som Area Manager för vägservice i Norrland. Verksamheten köptes 2020 av ett tyskt investmentbolag och heter idag Terranor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093