23948sdkhjf

Dödsstörtade från femte våningen: " Visste inte tillräckligt om varandras jobb"

Han föll fem våningar och blev illa tilltygad på bygget. Atskilliga dagar senare avled den 49-årige snickaren. Nu lägger åklagaren ner brottsutredningen.

I november förra året skadades en 49-årig polsk snickare allvarligt vid en olycka i Södra Ekkällan i Linköping. Han föll fem våningar, 17,5 meter, genom en ventilationskanal. Skadorna var så illa att han avled några dagar senare på sjukhus, skriver Byggnadsarbetaren.

Brottsutredningen har letts av åklagare Bengt Svensson. Han har beslutat att lägga ner den.

– Jag har inte kunnat se att någon gjort något straffbart. Det fanns två företag och personer på plats som skulle se till att det inte hände någon olycka. Det var dels en arbetsledare för snickarna och dels en arbetsledare för ventilationsmontörerna. Båda gjorde egna  riskbedömningar men de visste inte tillräckligt om varandras jobb. Det blev farligt under arbetets gång, säger Bengt Svensson, i en kommentar till Byggnadsarbetaren gällande frågan om varför brottsutredningen har lagts ned.

Snickarens arbete var att tillsammans med en kollega sätta en sarg vid ventilationskanalen. Exakt vad som hände är oklart, då händelsen saknar vittnen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.101