23948sdkhjf

Leveranskris väntar – välj insidan före utsidan

Semestern närmar sig och svenskarna börjar smida planer för projekten i sommarstugan. Smartast för plånboken är insidan.

Omvärldens bekymmer slår hårt mot marknaden med priser som skjuter i höjden när
leverantörerna inte kan få sina varor. 

Vattenbarometern är en årlig rapport av Grohe undersöker löpande  konsumtionen av vatten
och energi samt inställningen till hållbarhet i Sverige. Årets första delrapport visar att var tredje svensk går i tankarna om att bygga om eller renovera sitt fritidshus. 
På grund av kriget i Ukraina har dock materialkostnaderna stigit i hög fart. 
– För att renovera kostnadseffektivt i dagens läge finns det några saker att ha i åtanke. Om inte taket håller på att falla isär så kan det vara bäst att avvakta med att byta ut det.

Takplattor är ett av många material som stigit kraftigt i pris. Att måla om är det inte heller ett idealt läge för. Då är det bättre att lägga sin tid på husets insida. Där finns produktområden som inte påverkats lika kraftigt ännu. Du kan exempelvis uppgradera duschen i badrummet.

Då kan du samtidigt välja en som förbrukar mindre vatten och energi i tider när även energipriser rusar i uppåt. Välj att uppgradera till en lyxig känsla i en svettig årstid samtidigt som du sparar på både pengarna och miljön.

– I köket finns också alternativ. Ett nytt kök kan göra sommarmiddagarna till en fröjd i både vid spisen och matbordet, samtidigt som du även där kan värna om din privatekonomi med energisnåla lösningar, säger Ulf Fogelström, tillträdande Sverigechef på Grohe.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094