23948sdkhjf

JM säljer planerat huvudkontor

JM säljer kontorshuset i Solna till Fortifikationsverket, en affär för 2,4 miljarder. Fastigheten är därmed inte längre aktuell som nytt huvudkontor för JM.

Fastigheten på K1 Karlbergs Strand är under uppförande, med planerat tillträde under det första kvartalet 2025 då den beräknas vara färdigställd.

– Vi håller på med bottenplatta och garageväggar, säger Simon Backe, regionchef JM Fastighetsutveckling Stockholm, i en kommentar i ett pressmeddelande.

Fortifikationsverket har behov av att ta hela fastigheten i anspråk. K1 Karlbergs Strand är därmed inte längre aktuellt som nytt huvudkontor för JM.

– Vi är stolta över att kunna bistå Fortifikationsverket med en kontorsfastighet som kommer att kännetecknas av utomordentligt fint utformade och flexibla kontorslokaler, säger Mikael Åslund, affärsenhetschef JM Fastighetsutveckling.

Byggnaden omfattar drygt 20 000 kvadratmeter och har ritats av Wingårdhs arkitekter. Tomten ligger insprängd mellan Karlbergs slottspark och Essingeleden, nära både city och naturen, gångavstånd till Stadshagens tunnelbana och med sjöutsikt åt två håll.

Källa: Illustration: Wingårdhs

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.298