23948sdkhjf

Skanska utvecklar ny stadsdel

Tillsammans med Solhemsgruppen kommer Skanska att utveckla en ny stadsdel i Västervik.

Skanska och fastighetsutvecklarna Solhemsgruppen har tecknat en avsiktsförklaring om att utveckla en ny hållbar stadsdel i centrala Västervik. Det framgår ur ett pressmeddelande.

Den nya stadsdelen i Stenhamra, som i dagsläget till stor del består av parkeringsplatser, kommer att bli en förlängning av Västervikscentrum med bostäder, affärslokaler och kontor.

Det är verkligen inspirerande att få möjligheten att arbeta nära kund redan från starten i ett stadsutvecklingsprojekt som det här. Vi känner att det skapar förutsättningar och möjligheter för en hållbar och vördnadsfull utveckling av Västervik för alla som lever och verkar i staden och vi är oerhört stolta över att få vara en del av detta, säger Linda Elmgren, distriktschef på Skanska Sverige, i en kommentar.

Foto: Skanska.

Avsiktsförklaringen gäller till slutet av 2023, och då är planen att teckna ett markanvisningsavtal. Förutom nya byggnader, skriver Skanska att det bland annat ska finnas plats för odlingar och uppsamling av regnvatten samt solceller för uppvärmning. Planen för byggstart är 2024.

Vi är tacksamma att vi har fått förtroendet av Västerviks kommun att tillsammans med Skanska utveckla en ny, hållbar stadsdel med god arkitektur, säger Carl och Lars Williamsson från Solhemsgruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14