23948sdkhjf

Stålbyggnadsaktör vill anställa fler kvinnor

EAB är övertygad om att en bra balans mellan andelen kvinnor och män på företag främjar såväl effektivitet, tillväxt och en sund kultur.

Vårt långsiktiga mål är att nå upp till en jämn fördelning av könen och det arbetet pågår ständigt för att vara en attraktiv arbetsgivare är vi övertygade om att vi behöver anställa fler kvinnor och jobbar därför på flera sätt för att minska gapet som finns i den bransch vi verkar, säger Per-Åke Andersson, vd, i en kommentar.

EAB har de senaste åren arbetat aktivt med att vända utvecklingen och anställa fler kvinnor i företaget. Vi har ökat andelen kvinnor i ledande positioner markant och i EABs ledningsgrupp är man nu 63 procent kvinnor. 

Vi är såklart väldigt glada över den positiva utveckling vi ser inom bolaget som främjar jämlikheten. Men vi är inte nöjda där, då detta är en utveckling vi också vill se inom hela EAB. Vi tror på att börja ett viktigt förändringsarbete på ledningsnivå, så att detta sedan kan sippra vidare i organisationen, säger Per-Åke Andersson.

EAB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Danmark, Holland, Tjeckien och Kanada.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11