23948sdkhjf

Ahlsell blir majoritetsägare i ett av Danmarks största företag

Ahlsell Group förvärvar majoritetsandel i Sanistål A/S och lägger bud på resterande andel.

Ahlsell köper cirka 76 procent av aktierna i Sanistål A/S i Aalborg från majoritetsägarna och lägger samtidigt bud på det rekommenderade offentliga erbjudandet för minoritetsandelen i Sanistål A/S.

Sanistål A/S är ett av de största danska företagen i Danmark, med huvudkontor i Alborg. 

Det är ett viktigt steg i Ahlsells ambition att vara en heltäckande nordisk aktör med ett komplett erbjudande även i Danmark. Det går helt i linje med Ahlsells strategi för en hållbar tillväxt, uppger företaget.

Sanistål är en dansk distributör och sourcingpartner till verksamheter inom bygg och industri. Företaget omsätter 3.5 BDKK och har 1 200 medarbetare. Geografiskt har Sanistål verksamhet i Danmark, Lettland, Litauen och Polen.

Företaget har ett stort butiksnät med 48 butiker, varav 34 butiker i Danmark. Ahlsell kommer att fortsätta investera i att stärka och utveckla Sanistål. De syftar till att tillsammans skapa en stark plattform för att ge professionella kunder i Danmark ett fullserviceerbjudande.

– I vår ambition att vara den ledande distributören i Norden har vi under en längre tid haft målsättningen att etablera oss fullskaligt i Danmark, säger Claes Seldeby, vd och koncernchef Ahlsell Group, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172