23948sdkhjf

De levererar byggvärme till Universeum

Universeum i Göteborg genomgår en till- och ombyggnation i form av en visualiseringsdom, helt byggd i trä. Labbet, som är ritad av Gert Wingårdh, kommer att bli 25 meter i diameter. Under byggnadsprocessen kommer ES Energy stå för byggvärmen.

Energiteknikbolaget har installerat två ES Heatbox Hydro 90 som är en prefabricerad, komplett energicentral. Plug-in-Modulen är utvecklad för att användas vid tillfälliga behov av kyla, värme och torkning.

Vi drivs av att ligga långt framme både när det gäller byggnadsteknik och hållbarhetsperspektiv. Det har varit en självklarhet att använda en miljövänlig teknik för byggvärme när vi bygger domen. Tekniken från Energy Save svarar mot de stora krav som ställs när vi bygger i trä, säger Johan Nätterlund som är projektchef på Skeppsviken Bygg i Göteborg, i en kommentar.

Niklas Hansson, projekt- och affärsutvecklingschef på Energy Save, tillägger:

Våra flyttbara moduler med värmepumpsteknik gör att det går att undvika dieseldrivna aggregat samtidigt som vi kan minska energiförbrukningen och nå en bättre klimatprofil på byggnationen. Det är inspirerande att se hur den teknik vi har utvecklat gör byggprocessen klimatsmart, något som passar extra bra vid just ombyggnationen av Universeum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156