23948sdkhjf

Wästbyggs bolag säljer projektbolag och tomt för miljarden

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, säljer helägda projektbolaget Sneden till fondförvaltaren Genesta Property Nordic för 945 miljoner kronor.

Logistikbolaget köpte förra året tomten för 165 miljoner kronor av KGK Fastigheter. I Sneden ingår det ett markområde på 133 000 kvadratmeter utanför Enköping som Logistic Contractor förvärvade under våren 2021.

Sneden AB har även tecknat ett entreprenadavtal med Logistic Contractor om uppförandet av en logistikfastighet på cirka 80 000 kvadratmeter på tomten. Entreprenadvärdet uppgår till cirka 605 miöjoner kronor och ingår i köpeskillingen.

Logistikanläggningen, som ska certifieras enligt Breeam med målet att nå nivån Excellent, byggstartas under sommaren och den beräknas vara färdigställd under hösten 2023. Genesta tillträder Sneden AB efter godkänd slutbesiktning av byggnaden.

– När vi förvärvade marken i Enköping förra året såg vi olika scenarier framför oss vad gäller användandet. Den affär som vi nu har landat i med Genesta är ett mycket bra alternativ, som stärker vår entreprenadverksamhet både i år och under 2023. Vi är nöjda, och ser fram emot att driva det här projektet tillsammans med Genesta, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094