23948sdkhjf

ByggTemas konkursbo under klubban - säljer tusentals objekt

Klaravik säljer Byggtemas konkursbo – tusentals objekt för många miljoner klubbas i över hundra Byggtema-relaterade auktioner. 

Läs även Byggtema i konkurs påverkar flera byggen

Örebros största privata byggbolag, Byggtema, gick nyligen i konkurs. Och när konkursförvaltaren skulle hitta en samarbetspartner som kunde sälja konkursboet med tusentals handverktyg, en uppsjö av byggutrustning, transportbilar och kontorsmaterial gick uppdraget till Klaravik.

Klaraviks affärsidé är inte bara att se till att aktiva företag kan återbruka maskiner, verktyg och fordon. Även konkursauktioner är en konstant del av utbudet sedan flera år tillbaka. 

För konkursförvaltare finns även andra fördelar med att ta hjälp av Klaravik.
– I många uppdrag, som Byggtema-exemplet, tar vi ett större ansvar än att “bara sälja”. Vi tar ett helhetsansvar och ser till ordna med med det mesta. Vi ser till att dokumentera allt med bilder, ibland filmer och provkör/testar. Sedan dyker det alltid upp praktiska frågor längs resans gång som behöver roddas, det kan vara allt från låsning av lokal till utlämning till köparen när auktionen är avslutad och betald. På så sätt frigör vi tid hos en konkursförvaltare som annars behöver hantera betydligt mer på egen hand, säger Jonas Österberg, som projektleder Byggtema-konkursen för Klaraviks räkning, i en kommentar.

När allt är sagt och gjort kommer Klaravik ha hanterat och förmedlat försäljningar för många miljoner i långt över hundra Byggtema-relaterade auktioner.
– Vi kommer fortsätta att publicera objekt i en strid ström i flera veckor till så än finns chansen för köparna där ute, säger Wictor Bernesjö, teamleader på Klaraviks avdelning för Konkurs och återtag, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125