23948sdkhjf

Döms för häleri – stöldgods från byggen

En Mariestadskvinna blev i oktober förra året stoppad av polis. Då uppdagades att kvinnan i sin cykelvagn hade tre bygglampor.

Lamporna var märkta med ett stort byggföretags namn, därför misstänktes de vara stulna från byggarbetsplatser, skriver Mariestads-Tidningen.

En man och en kvinna från Mariestad i 40-årsåldern döms nu båda för häleri av Skaraborgs tingsrätt.

Kvinnan förnekar brott och förklarar att bygglamporna låg i hennes lägenhetsförråd, som nyttjades av flera personer. När hon flyttade från lägenheten tog hon med sig allt i förrådet och transporterade det med en cykelvagn.

Hon vet inte när de hamnade i hennes förråd och hon säger sig inte ha vetat om att de var stulna. Hon tänkte inte på att de var märkta med loggan från ett känt byggföretag.

Bygglamporna ska ha blivit stulna från en byggarbetsplats mellan 1 augusti och 30 september 2021. Tingsrätten bedömer att märkningen på lamporna var så tydlig, att hon borde ha förstått att de tillhörde byggföretaget. Därför kan hon dömas för häleri. Vem som stulit lamporna är däremot inte klarlagt.

Mannen erkänner däremot att han hade flera stulna verktyg hos sig. Han har sagt att han blev kontaktad av en kille som ville sälja en fogspruta, en tigersåg och en skruvdragare. Han förstod att de var stulna, men köpte dem ändå eftersom priset var lågt. Hans plan var att sälja dem vidare för att tjäna pengar.

Mannen döms till skyddstillsyn och ska genomgå vård och behandling hos frivården. Kvinnans påföljd blir villkorlig dom och 30 dagsböter på totalt 1500 kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094