23948sdkhjf

Fastighets-vd blir bas för Skellefteå AIK Hockey

Åsa Andersson, vd för Skebo samt Skellefteå Industrihus går vidare till en ny tjänst som klubbdirektör för Skellefteå AIK Hockey.

Åsa tillträdde under 2016 som vd för Skebo och fick samma roll för Skellefteå Industrihus. Under de tre senaste åren har hon varit verkställande direktör för båda bolagen, som idag har en gemensam organisation. 

– Jag fick förmånen att kliva in i ett skede där vi genom flera offensiva affärsbeslut och projekt bidragit till Skellefteås utveckling och tillväxt. Tack vare den kompetens som finns i organisationen så känns det tryggt att lämna stafettpinnen vidare, säger Åsa Andersson, i en kommentar.

Skebo är en av Skellefteås främsta samhällsbyggare.  

För Skellefteå Industrihus har Åsa Andersson lett en process där nya fastighetsaktörer klivit in i kommunen, samtidigt som Skebos och Skellefteå Industrihus organisationer sammanfogats.  

– Åsa har visat mod och handlingskraft under förändringarna för Skellefteå Industrihus. Dessutom har hon haft förmågan att hålla blicken på det som är bäst för Skellefteå, där en viktig del handlat om att möjliggöra för fler aktörer att kliva in på fastighetsmarknaden, säger Åsa Etelämäki, ordförande för Skellefteå Industrihus

Åsa Andersson lämnar sin tjänst under hösten. Arbetet för att hitta en ny vd inleds omgående.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109