23948sdkhjf

Byggelement levererar Eco-Prefab

Byggelement levererar plattbärlag och balkonger när kvarteret Hissmontören i Örebro växer fram. Projektet är ett samarbete med NA Bygg.

Till etapp 3 av kvarteret Hissmontören levererar Byggelement drygt 9300 kvadratmeter plattbärlag och 2800 kvadratmeter balkonger. De prefabricerade betongelementen tillverkas i Byggelements fabrik i Katrineholm.

– Det känns alltid extra bra att leverera till kunder i närområdet. Inte minst ur miljösynpunkt eftersom vi slipper långa transporter, säger Tobias Landler som är projektledare på Byggelement.

För att minska klimatavtrycket ytterligare är samtliga element av ECO-Prefab. Det betyder att 35 procent av cementen i betongblandningen är ersatt med det miljövänligare alternativet Merit, en restprodukt från ståltillverkning. Utöver miljöfördelarna så är betongen tätare och har längre livslängd än traditionell betong.

NA Bygg är en återkommande kund som bygger totalt sju bostadshus i området Källeruds Park i Örebro. Husen blir 4–6 våningar höga och rymmer drygt 100 hyresrätter.

– Samarbetet med Byggelements konstruktörer har varit väldigt bra. Trots ändrade planer och risk för leveransförseningar på grund av Covid-19 så har produktionsplanen kunnat hållas. Byggelements flexibilitet har inneburit att våra behov har kunnat mötas, säger Adam Spaude, platschef, NA Bygg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078