23948sdkhjf

Ställningsbyggare svårt skadad efter fall - materialfel

Mannen arbetar sedan flera år tillbaka som ställningsbyggare på Bästkustställningar AB, och föll sex och en halv meter från en byggställning på onsdagen.

Läs även: Man föll från hög höjd på byggarbetsplats

En man fördes under onsdagseftermiddagen till sjukhus efter ett fall på sex och en halv meter från en byggställning. Han arbetade vid bygget av en mötessal intill kommunhuset i Vänersborg. Bästkustställningar AB, är underentreprenör åt K21 Entreprenad AB, som bygger mötessalen åt Vänersborgs kommun.

– Han arbetade på taket. Då sätter man stag mellan takstolarna, som man krokar fast sig i. När han kom halvvägs gick staget plötsligt av och han föll rakt ner. Det var som både polisen och platschefen sa, att vi gjort precis allt som man ska. Det här var ett materialfel. Han landade på byggställningen två och en halv meter innan backen så det var ju tur, annars hade han fallit nio meter, säger Peter Fors,  vd på Bästkustställningar, i en kommentar till Byggnadsarbetaren.

Polisen beskriver mannens tillstånd som allvarligt men stabilt.

– Jag var på sjukhuset på onsdagen. Han hade inga inre blödningar sa läkarna och det kändes ju bra så klart. Han har brutit armen, lårbenet och krossat bäckenbenet. Så han har ju klarat sig väldigt bra under omständigheterna, säger Peter Fors.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094