23948sdkhjf

BE Groups kvartalsrapport: höga stålpriser ger starka kvartal

– Fortsatt höga stålpriser och god kostnadskontroll gör att BE Group återigen levererar ett starkt kvartal. Rörelsemarginalen ökade till 10 procent vilket med god marginal är den bästa som levererats för det första kvartalet sedan börsintroduktionen 2006, kommenterar Peter Andersson, vd och koncernchef i rapporten och fortsätter:

– Kriget har påverkat och kommer att fortsätta påverka den europeiska stålmarknaden genom bland annat kraftiga prisökningar. Det föreligger absolut en risk att radikalt höjda priser kan leda till att investeringar bordläggs. Minskad efterfrågan kan då kompensera det minskade utbudet på grund av frånvaro av material från Ryssland och Ukraina.

Nettoomsättningen ökade med 68 procent till 1 845 miljoner kronor. Detta att jämföra med samma period förra året då nettoomsättningen blev 1 100 miljoner.

Rörelseresultatet ökade till 184 miljoner kronor i jämförelse med förra årets 86 miljoner inklusive lagervinster om 4 miljoner kronor respektive 18 miljoner förra året.

Kassaflödet från den löpande verksamheten ökade till 108 miljoner kronor i jämförelse med förra årets 60 miljoner.

Framtiden

– Omvärldsläget gör det svårt att sia om framtiden. Det vi vet är att stålpriserna kommer att ligga på en hög nivå under andra kvartalet och vi ser på kort sikt inte någon nedgång i efterfrågan. Detta innebär att det finns goda förutsättningar för BE Group att leverera ett väsentligt bättre andra kvartal jämfört med årets första kvartal, kommenterar Peter Andersson och avslutar:

– Primärt fokus just nu är att säkra leveranser av stål och därmed vår förmåga att stödja våra kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096