23948sdkhjf

Tre stora byggbolag i konkurs efter lägenhetsbygge i Sälen

Ett lägenhetsprojekt i Sälen kan ha bidragit till att tre stora byggföretag gått i konkurs. Sen bygget drog igång har alla de tre huvudentreprenörerna som haft ansvaret gått under, nu senast Byggtema.

Det rör sig om uppförandet av 32 exklusiva lägenheter i Lindvallen, av många betraktat som det mest exklusiva i hela Sälen, skriver Sveriges Radio.

Byggtema tog över ansvaret efter att dåvarande huvudentreprenören Ellipsen bygg försattes i konkurs hösten 2020. Beställaren av lägenheterna har efter konkursen framfört krav till  konkursboet på 75 miljoner kronor för brister i projektet och merkostnader.

Det kan mycket väl vara så att det finnas ett gemensamt problem i den här entreprenaden, säger Magnus Nedstrand som är Byggtemas konkursförvaltare, i en kommentar.

Bygglovet för de 32 bostadsrätterna i området Timber Heights i Lindvallen beviljades 2018. Först hade Erlandsson Bygg i Dalarna AB ansvar för projektet men lämnade innan sin konkurs över till Ellipsen Bygg AB.

Ellipsen Bygg AB ingick tidigare i Erlandsson koncernen och var  huvudentreprenöransvarig fram till sin konkurs i september 2020. Byggtema tog därefter över ansvaret men gick själva i konkurs den 28 mars i år.

Uppförandet av 32 exklusiva lägenheter har försenats på grund av att tre byggbolag som haft ansvarat har gått i konkurs.

Beställaren av lägenheterna riktade krav på 75 miljoner kronor mot den tidigare huvudentreprenören för felaktigheter i bygget och merkostnader. Även mellan beställaren och Byggtema finns en tvist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093