23948sdkhjf

Konkursförvaltaren om Byggtema – detta händer

Det har gått tre dagar sedan Byggtema i Örebro gick i konkurs. Övertagandet  som konkursförvaltare började omedelbart för advokaten Magnus Nedstrand.

Nu väntar några fulltecknade dagar med inventering, kundkontakt och lösningsorientering. Magnus Nedstrand konstaterar att konkursen är omfattande, uppger SVT Nyheter.

– Utan tvekan. Det är ett väletablerat företag som funnits länge i Örebro och, som jag förstått det, en av de större byggbolagskonkurserna i regionen på några år. 

Han beskriver att den senaste tiden upplevts som turbulent på företaget och att anställda varit oroliga.

– Någon sa att det går att likna lite som hela havet stormar. Många har varit oroliga, men nu är det på något sätt också definitivt, nu är bolaget i konkurs.

Siktet är inställt på att verksamheten blir kvar i någon form. Magnus Nedstrand beskriver sitt eget uppdrag som att han ”behöver få ordning på saker och ting, hitta en lösning, sälja de tillgångar som finns och prata med kunder”.

– Och också framförallt fånga upp personalen, vilket vi gjorde på tisdagen under eftermiddagen, säger Magnus Nedstrand.

– All personal kommer sägas upp, all personal kommer att få lön via den statliga lönegarantin.

Under året hittills innan konkursen, lämnade flera underleverantörer Byggtemas projekt. Bland annat renoveringen av det så kallade Stadsbyggnadshuset i Örebro.

Byggtemas konkurs handlar om ett företags framgångsrika uppgång och snabba fall. Så sent som 2018 tilldelades Byggtema Örebro kommuns Näringslivspris.

En obekräftad uppgift säger att Byggtema har obetalda skulder på totalt cirka 70 miljoner, skriver Sydnärkenytt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142