23948sdkhjf

Jättelager växer fram i Halmstad - Biltemas största någonsin

Snabb i joggingspåret? Då finns chans att hinna runt Biltemas nya jättelager, en distans på mer än 1,1 kilometer, under fem minuter.
Lager 6 blir med sina 81 761 kvadratmeter Biltemas största lager någonsin.
– Det betyder mycket, konstaterar Bjarne Sandberg, vd för Biltema Logistics.

Biltema Logistics, som är Biltemas logistikdotterbolag, utökar sin lagerverksamhet i Halmstad. I december väntas bolagets femte lagerbyggnad, ett jättebygge på Wrangelsro intill E 6, stå färdigt.

– Det blir ungefär 73 000 kvadratmeter på bottenplan sedan är det ett entrésolplan, ett extra våningsplan, som går längs ena långsidan som är på ungefär 8 500 kvadratmeter, berättar Tobias Lundström, fastighetschef på Biltema Logistics.

”Ganska gigantiskt”

Den längsta sidan på byggnaden är 350 meter och kortsidorna är 211 meter långa. Vill man ta sig runt blir sträckan lite styvt 1,1 kilometer lång.

– Det är ganska gigantiskt, konstaterar Tobias Lundström.

Trots storleken, en yta motsvarande cirka 14 fotbollsplaner, har byggnationen gått enligt plan så här långt.

Biltema expansion under 2021 och 2022 med 16 nya varuhus medför ökat behov av  lagringsutrymme.

– Nu har vi tre stora lager i Halmstad hamn där vi får in mycket gods och att vi nu bygger det här på 80 000 kvadratmeter, det tillför väldigt mycket lageryta, säger Bjarne Sandberg och fortsätter:

– Lager 5 som ligger nere på Stationsgatan, som är det senaste vi byggde, är på 55 000 kvadratmeter och det stod färdigt 2017. Inför öppnandet av det, 2016, så började det bli trångt och i samma situation står vi nu.

Biltema Real Estate står för bygget och sköter betalningarna, men Bjarne Sandberg tror att investeringen för lager 6 hamnar på flera hundra miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109