23948sdkhjf

Efter lille pojkens död - kommunen polisanmäler olovlig sprängsten

Oxelösunds kommun polisanmäler att sprängsten olovligen tippats på kommunens mark. Det  framkom vid kontroll dagen efter olyckan, då en pojke under tio år dog.

En pojke dog i ett stenparti i Oxelösund under söndagseftermiddagen när ett större stenblock av okänd anledning kom i rörelse. Den lille pojken hade lekt på en tomt med upplagd sprängsten i Sundsör. 

Dagen efter dödsolyckan genomförde kommunens personal en kontroll av området. Vid det tillfället reagerade personalen på att det var tillfört sprängsten på platsen, skriver Oxelösunds kommun i ett pressmeddelande. 

Personal vid Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har jämfört nytagna bilder med fotografier tagna för två år sedan då stenar från byggnationen av Sundsörsvägen lades då på platsen och hur det ser ut idag.

Utifrån den informationen har Oxelösunds kommun valt att lämna in en polisanmälan.

Vi kan i dagsläget inte kommentera polisanmälan och vi vill inte på något sätt spekulera i vad som har hänt eller om vem som kan ha lagt sprängsten olovligen på kommunens mark. Vi vill inte på något sätt föregå polisens arbete, säger Johan Persson, kommunchef i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109