23948sdkhjf

Beskedet om milersättningen: ”Får betala för att kunna jobba"

Regeringen har presenterat ett åtgärdspaket för att minska effekterna av de höjda el- och drivmedelspriserna till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Paketet innehåller bland annat sänkt drivmedelsskatt, en ny drivmedelskompensation till privatpersoner med bil och ett nytt reseavdragssystem. Däremot saknas en höjning av den ersättning som ges de som använder egen bil i tjänsten, något Byggnads tidigare efterfrågat.

Byggnads har tidigare kritiserat regeringen för att inte höja den milersättning, som varit oförändrad sedan 2007. Inte heller i regeringens presentation nämndes milersättningen, något som Byggnads kritiserar.

– Åtgärdspaketet innehöll flera positiva saker, men den här frågan verkar vara en blind fläck för regeringen. Jag förutsätter att misstaget rättas till omedelbart. Varför ska man straffas för att man tvingas använda sin egen bil i tjänsten? säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads, i ett pressmeddelande.

– Våra medlemmar är beroende av egen bil för att ta sig till jobbet. Busshållplatserna står ju inte på plats innan husen byggts. Jag förutsätter att det här misstaget rättas till omedelbart. Vi får ju betala för att åka och arbeta!

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109