23948sdkhjf

Vestum köper Abax Dörrsystem

Bygg- och anläggningsbolaget Vestum gör ytterligare ett köp genom att ingå ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Abax Dörrsystem.

Det nya förvärvet av Abax meddelade Vestum genom ett pressmeddelande på fredagsmorgonen. Med förvärvet växer Vestum inom dörrsystem.

Köpeskillingen för förvärvet kommer finansieras till viss del genom betalning med reverser vartefter de avses kvitteras mot nära 520 000 aktier i Vestum.

Abax, som grundades 1987, är leverantörer av aluminiumpartier till bland annat dörrar, fönster, fasade och glastak. Under fjolårets räkenskapsår hade bolaget en omsättning om 72 miljoner kronor, och när Abax nu köps av Vestum kommer det att ingå i segmentet Service.

–  Abax har en stark marknadsposition inom aluminium- och stålpartier till dörrsystem och är ett strategiskt förvärv för Vestum då bolaget kompletterar flera av våra portföljbolag på ett utmärkt sätt, inte minst Ekmans Ståldörrar och GGAL Group, säger Conny Ryk, vd på Vestum i ett pressmeddelande.

Abax har under de senaste tio åren genererat en årlig genomsnittlig omsättningstillväxt om sex procent och en årlig genomsnittlig EBIT-marginal om elva procent. Företaget har 19 anställda och huvudkontoret är beläget i Huddinge, Stockholm.

Tidigare i slutet av februari förvärvade Vestum borr- och sprängfirman RockCon Ab, som är inriktade på gruvindustrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109