23948sdkhjf

BE Group stoppar import från Ryssland

BE Group har omedelbart avbrutit importen från Ryssland på grund av invasion av Ukraina och aggressionen som riktats mot Ukraina och dess folk.

Ryssland och Ukraina är stora producenter av järnmalm och andra insatsvaror och europeiska producenter importerar delar av sitt behov av kol från Ryssland. Det är tydligt att kriget kommer att ha stor inverkan på europeiska stålmarknaden med brist och kraftiga prishöjningar som en konsekvens.

Drygt 10 procent av BE Groups totala stålinköp 2021 kom från ryskkontrollerade stålproducenter. BE Group har omedelbart upphört med beställningar och betalningar till bolag som omfattas av globala sanktioner.

– BE Group följer utvecklingen noga. Vi förväntar oss att denna geopolitiska situation kommer att påverka globala leveranskedjor och ser därför över vad som kan göras proaktivt för att säkra leveransen av stål och säkra vår förmåga att stödja våra kunder under dessa utmanande tider, säger Peter Andersson, vd och koncernchef på BE Group.

Ukraina och dess civilbefolkning är i stort behov av stöd. BE Group kommer därför att skänka 1 miljon kronor fördelat på UNHCR och UNICEF.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093