23948sdkhjf

Svensk bostadsutvecklare stänger i Ryssland

Bonava fattar beslut att stänga verksamheten i Ryssland.

Den ryska invasionen av Ukraina är en humanitär katastrof och Bonava sympatiserar med alla som drabbats, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bonava kan inte längre bedriva affärsmässig bostadsutveckling i S:t Petersburg. Bonava ska utvärdera hur bolaget bäst ska agera för att kunna avsluta pågående projekt på ett ansvarsfullt sätt.

Bonava har 810 bostäder i produktion.

– Den ryska invasionen av Ukraina är först och främst en eskalerande humanitär katastrof. Med anledning av det mycket osäkra läget i omvärlden har vi idag fattat beslut om att stänga verksamheten i S:t Petersburg. Detta är ett nödvändigt beslut, men samtidigt ett litet beslut i ljuset av det lidande som följer av konflikten i Ukraina. Vi känner ett stort ansvar för våra anställda och för våra kunder, säger Peter Wallin, vd och koncernchef, Bonava.

Bonava har 370 anställda i S:t Petersburg och ser just nu över möjliga lösningar för hur bolaget kan ge dem stöd. Det är för tidigt att fastslå vilka finansiella effekter beslutet att stänga verksamheten kommer att få på koncernen men bolagets ledning är fast besluten om att agera i det bästa långsiktiga intresset för Bonava.

Under 2021 uppgick nettoomsättningen i S:t Petersburg till 745 miljoner svenska kronor motsvarande 5 procent av koncernens nettoomsättning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094