23948sdkhjf

Skanska investerar i Svanenmärkt

Skanska investerar runt 470 miljoner kronor i det hållbara bostadskvarteret Kaprifolen med 127 Svanenmärkta lägenheter i Järvastaden, Solna. 

Byggkontraktet är värt cirka 300 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det första kvartalet 2022.

Kaprifolen strävar efter att reducera klimatavtrycket från det att spaden sätts i marken till långt efter inflyttning. Så kallad grön betong, som har upp till en halverad klimatpåverkan jämfört med vanlig betong, ska användas, liksom solceller.

Bostäderna blir certifierade enligt Nordens officiella miljömärkning Svanen. Det innebär höga krav på kvalitet, miljö-, energi- och hälsoaspekter. Allt i bostaden – från färgen på väggarna till golv, skåp och fönster – har genomgått en extern granskning. Bostaden har lägre energianvändning än byggkraven, samt högre krav på kemikalier och ventilation. På det stora hela innebär det en bättre inomhusmiljö och en lägre klimatpåverkan än annan jämförbar nyproduktion.

Byggnationen påbörjas under våren 2022 och beräknas slutföras i slutet av 2024. Inflyttning kommer att ske successivt under 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11