23948sdkhjf

Bauhaus ger hela personalen terapi

En uppgift som storsponsor inom idrotten ger ringar på vattnet för byggkedjan Bauhaus. Nu erbjuds hela personalen fri tillgång till psykologhjälp online.

– Vi är i en bransch med väldigt många unga, och som i många fall flyttat till Stockholm för att jobba hos oss, säger Johan Saxne, marknadschef på byggmaterialföretaget Bauhaus, till Dagens Industri.

För nästan 2,5 år sedan blev Bauhaus kontaktad av eventarrangören Stockholm Live som samarbeta med Tim Bergling Foundation för att sätta ljuset på problemet med psykisk ohälsa.

Vi satt ju med utmaningarna både för vår egen personal men också genom idrotten där vi är stora sponsorer och når många ungdomar. Vi diskuterade vilken roll vi skulle ta, träffade Klas Bergling och gick in i ett samarbete.

Den 19 maj bytte Globen namn till Avicii Arena för att göra den till en symbol och en mötesplats för att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Bland annat skulle ett större publikt evenemang gå av stapeln den 5 december varje år, dagen då Tim Bergling Foundation skapades. Men pandemin kom i vägen.

Bauhaus beslutade sig också för att erbjuda anställda i den svenska verksamheten, runt 5 000 personer, fri tillgång till Mindler som erbjuder psykologer online.

Vi har Previa företagshälsovård men vi behövde något enklare. När vi pratade med våra anställda handlade det ofta om att våga ta det första steget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078