23948sdkhjf

Miljontvist mellan kommunala bolaget och NCC

NCC och det kommunala vattenbolaget SBVT, Skåne Blekinge Vattentjänst ligger i en mångmiljontvist.

Parterna anklagar varandra för brister i samarbetet. NCC hävdar också att det fattas uppemot nio miljoner kronor i betalning. 2018 tecknade SBVT ett stort ramavtal med NCC uppskattat till ett värde av 300 – 500 miljoner kronor. De fyra kommunerna som ihop äger SBVT genomför enorma satsningar på infrastruktur inom VA, bland annat ska ett nytt vattenverk uppföras utanför Bromölla.

Kristianstadsbladet skriver om en omfattande konflikt, bland annat ska SBVT:s vd Per Fremark ha kallat NCC:s anställda lata samt långsamma.

I ett brev till kommundirektörerna i de kommuner som ingår i SBVT - Bromölla, Olofström, Osby och Östra Göinge - ska tvister uppstått i fyra projekt, varav tre i Osby kommun.

NCC:s bolagsjurist räknar ut att SBVT är skyldig NCC runt sju miljoner kronor för det stora arbetet med VA-infrastruktur i Killeberg. Tio miljoner av ersättningen är betald sedan tidigare.

De andra två projekten är:

- VA-infrastruktur på Norra Infartsgatan i Osby. Enligt NCC bestrider SBVT att betala 558 946 kronor och NCC menar då att SBVT är skyldigt att betala resterande 1,7 miljoner kronor av hela slutfakturan på 2,3 miljoner kronor.

- VA-utbyggnad på det som går under namnet ”gamla Nettoområdet”. NCC uttrycker att SBVT av oklar anledning inte betalat projektet sista faktura om 245 495 kronor. NCC emotser omedelbar betalning.

Per Fremark, vd för SBVT, uttalade sig i måndagens Kristianstadsbladet och sa då bland annat att ”ibland är man inte överens med entreprenören om kvalitén på själva utförandet, redovisning, kostnader och annat. Vi för en dialog med NCC", uppger lokaltidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096