23948sdkhjf

Vestum köper borr- och sprängfirma

Vestum förvärvar samtliga aktier i Älvsbynbaserade borrnings- och sprängningsföretaget RockCon AB.

Affären sker via Arctic Infra, som köptes av Vestum så sent som i september 2021.

RockCon, som uppges vara särskilt inriktat mot gruvindustrin, bland kunderna finns till exempel LKAB, Skanska Industrial Solutions, Kaunis Iron och Nyab, berättar Vestum i ett pressmeddelande.

Enligt Arctic Infra skaffar man sig därmed ytterligare specialistkompetens som kan komplettera verksamhetsområdena infrastruktur och anläggning.

Förvärvet av RockCon kommer tillsammans med Vestums breda portfölj av specialistbolag inom byggindustri och infrastruktur ge oss ett starkt och unikt kunderbjudande. Vi har på kort tid tagit till oss specialistkompetens inom flera olika fält, vilket vi ser som ett självklart led i att göra ännu bättre resultat för oss själva, våra kunder och samhället i stort, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra, i ett pressmeddelande.

Enligt Vestum har RockCon en omsättning om 11,2 miljoner kronor och två anställda. I affären ingår RockCons maskinpark med riggar och annan utrustning.

RockCons tidigare ägare Lars Lindström ska fortsätta som vd, en ny styrelse ska dock tillsättas.

Det här är helt rätt steg på RockCons resa. Jag har noga följt Arctic Infras imponerande utveckling under åren och vi har arbetat i nära samarbete vid ett flertal projekt i Norrbotten. Med affären får vi möjlighet att sätta RockCon i en ännu större kontext, och kanalisera vår skicklighet i än mer omfattande projekt och spännande utmaningar, säger Lars Lindström i pressmeddelandet.

För bara en vecka sedan köpte Vestum Sundbybergsbaserade Marbit och under fjolåret stod förvärven som spön i backen, några exempel är Rosenquist Entreprenad, som förvärvades i april 2021, Containertjänst i Tyresö, Mälardalens Spår och Anläggning, GGAL Group och Installera SW, som köptes i maj, Mark & Trädgårdsbyggarna, MTB Plåtslagaren G H Johansson och Powerstruc, som köptes under sommaren, Arctic Infra,  som kom i september och Infracon och Malte Rutberg Entreprenad, som förvärvades i oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11