23948sdkhjf

Startskottet går för BDX nya vd

Det är ett otroligt marknadsläge som hela norra Sverige befinner sig i, vilket gör att vi har en spännande tid framför oss, säger Catrin Ingvarsson.

Catrin Ingvarsson har arbetat i BDX Företagen sedan 2013, bland annat som CFO. Hon har ingått i koncernledningen sedan 2020 och i september 2021 gick hon in som tillförordnad vd.

Nu permanentas posten sedan styrelsen utsett henne till ny vd och koncernchef för en verksamhet som omsätter cirka fem miljarder kronor och har 600 anställda.

-- Det jag ser fram emot nu är att vi ytterligare ska utveckla verksamheten. Inte nödvändigtvis genom att växa men att utveckla de delar där vi redan nu har en stark position, säger Catrin Ingvarsson i ett pressmeddelande.

Hon noterar bland annat att logistikverksamheten har vuxit med stora rikstäckande uppdrag och att BDX är en av de största aktörerna i norra Sverige när det gäller maskin- och transport.

-- Inom industriverksamheten har vi breddat utbudet från gruvor till pappersindustri och på entreprenadsidan lägger vi grunden för Sveriges framtida elförsörjning i Europas största vindkraftspark. Till det kommer en omfattande ballast- och miljöverksamhet som kompletterar vårt erbjudande. Det är ett otroligt marknadsläge som hela norra Sverige befinner sig i, vilket gör att vi har en spännande tid framför oss, säger Catrin Ingvarsson.

BDX nya vd är van att tävla, hon har en bakgrund som skidskytt och skidåkare och gjorde till exempel en fin insats i 2019 års upplaga av det 22 mil långa Nordenskiöldsloppet, hon kammade dessutom hem en andraplats i Jubileumsvasan 2022.

-- Min bakgrund inom idrotten ger mig verktyg att se framåt, skapa tydliga mål och framför allt, att realisera planeringen och förmedla vägen framåt för företagets medarbetare. Vår förmåga att samarbeta är avgörande - vi behöver arbeta tillsammans, inte bara samtidigt, säger Catrin Ingvarsson.

-- Catrins idrottsliga prestationer visar vilken otrolig vilja och drivkraft det finns i henne. Både för oss i styrelsen och för alla medarbetare känns det tryggt att följa i hennes spår, säger Roger Åström, styrelseordförande BDX Företagen AB, i pressmeddelandet.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094