23948sdkhjf

Snabbväxaren Vestum köper specialist värd kvarts miljard

Koncernen Vestum som äger flera specialistföretag inom entreprenörsbranschen lägger nu till ytterligare ett namn till familjen.

Vestum har hunnit med mycket på kort tid, det är mindre än ett år sedan företaget tvärt bytte riktning så att det som var modeföretaget Wesc blev Vestum, med starkt fokus på bygg- och anläggning. 

Sedan dess har förvärven stått som spön i backen, några exempel är Rosenquist Entreprenad, som förvärvades i april 2021, Containertjänst i Tyresö, Mälardalens Spår och Anläggning, GGAL Group och Installera SW, som köptes i maj, Mark & Trädgårdsbyggarna,

MTB, Plåslagaren G H Johansson och Powerstruc, som köptes under sommaren, Artic Infra, som kom i september och Infracon och Malte Rutberg Entreprenad, som förvärvades i oktober. 

Nu är det dags igen. I ett pressmeddelande skriver företaget att ett avtal om att köpa samtliga aktier i Marbit, inklusive dotterbolag, har tecknats. Köpet finansieras bland annat genom en kvittning av aktier i Vestum. 

Sundbybergsbaserade Marbit arbetar med markanläggning och har funnits sedan 1986.

Större delen av kunderna är statliga beställare och kommuner. Räkenskapsåret 2020/2021 omsatte företaget 238 miljoner kronor. De har i dagsläget 49 anställda.

– Marbit har funnits på marknaden i över 35 år och är en framgångsrik aktör som utför arbeten inom både komplexa VA-anläggningar och prisbelönta parker i utemiljö. Koncernen passar utmärkt in i vårt segment Infrastructure och det är mycket roligt att vi lyckas knyta an ytterligare drivna och duktiga entreprenörer till Vestumfamiljen, säger Vestums vd, Conny Ryk, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094