23948sdkhjf

Byggnads krav på Partner Entreprenad bantades med råge

Efter förlikning förbinder sig Partner Entreprenad att betala 100 000 kronor i skadestånd till Byggnads. Omkring 900 000 mindre än det första beslutet.

Detta skriver Hallandsposten.

Partner Entreprenad utsågs enligt Byggnads till Årets sämsta bygge 2020, främst för stora brister i arbetsmiljön. Bland annat har företaget ofta struntat i fallskydd.

Byggnads tog strid för att en byggnadsarbetare inte fått lön som han skulle, att han behövt arbeta mer i veckorna än han skulle och att han dessutom inte fått rätt semesterersättning.

I första skedet brydde Partner Entreprenad sig inte ens om att svara och Arbetsdomstolen meddelade en så kallad Tredskodom – Byggnads krav blev inskrivna i domen helt utan ändring.

Domen innebar att Partner Entreprenad förpliktades att betala sammanlagt, med rättegångskostnaderna inräknade, över en miljon kronor.

Då meddelade Partner Entreprenad att de begärde återvinning och började argumentera för sin sak. Vilket nu resulterar i en förlikning mellan parterna i Arbetsdomstolen som innebär att Partner Entreprenad endast betalar 10 procent av summan av det ursprungliga kravet,

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093