23948sdkhjf

Nominera till Årets byggkvinna

Nu öppnas nomineringen till Årets byggkvinna 2022 och i samband med det lanseras två nya priskategorier. "Årets byggföretag" och "Årets mest inspirerande resa".

De nya priserna ska i samklang med "Årets byggkvinna" lyfta fram kvinnliga förebilder och företag, som strategiskt arbetar för att fler kvinnor ska söka sig till bygg- och anläggningsbranschen, uppger arrangören Byggföretagen.

Målet med priset Årets byggkvinna är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på byggarbetsplatser. Nomineringen pågår till den 8 mars och därefter kommer alla som vill kunna rösta på sin finalist i respektive kategori. Vinnarna koras den 5 maj.

– Det finns ett stort intresse av att uppmärksamma kvinnliga förebilder i bygg- och anläggningsbranschen. För oss är det en viktig uppgift, som vi gärna stöttar i strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i branschen. Förra årets positiva gensvar visade på en överraskande bredd på nomineringarna, vilket gör att vi nu lanserar två nya priskategorier, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

– Under förra året var engagemanget otroligt stort och vi såg hur hela branschen tillsammans nominerade förebilder från sina organisationer och byggarbetsplatser. Med det stora söktrycket känns det därför extra kul att vi nu öppnar nomineringarna för andra gången. Tillsammans lyfter vi fram kvinnliga förebilder från branschen och visar att sektorn är en plats för alla, oavsett kön, läggning eller ursprung. Se till att nominera din förebild idag. Vi gör detta tillsammans, säger Sandra ”Byggsandra” Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör och medgrundare av priset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109