23948sdkhjf

Mestergruppen växer mer än marknaden

Mestergruppen Sverige med kedjorna XL-Bygg, Bolist och Järnia ökade med 16,2 procent på jämförbara enheter under 2021.

Byggmaterialhandeln växte med 11,7 procent under motsvarande period vilket innebär att Mestergruppen växte betydligt mer än marknaden.

Sedan 2020 är kedjorna XL-Bygg, Bolist och Järnia en del av Mestergruppen Sverige, med en extern butiksomsättning på totalt cirka 9 miljarder kronor.

Under 2021 fortsatte Mestergruppen att växa mer än marknaden och när man nu summerar året 2021 landar man på en tillväxt på motsvarande 16,2 procent på jämförbara enheter.

Det kan jämföras med marknaden som vuxit med 11,7 procent, enligt siffror från Byggmaterialindex som tas fram av Byggmaterialhandlarna i samarbete med HUI Research.

Även på totalen ökar Mestergruppen tack vare nya förvärv under året och stark tillväxt i de samägda bolagen.

- Det har varit ett speciellt år på många sätt med pandemin, men tack vare ett framgångsrikt samarbete mellan vårt servicekontor som arbetat hårt med att säkra tillgång på material och våra lokala entreprenörer som har en stark drivkraft att lösa kundens behov i en utmanande situation så har vi återigen levererat ett riktigt starkt år, säger Karin Eriksson, vd Mestergruppen Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094