23948sdkhjf

Skola gav byggelever falska betyg

Det blev ingen utbildning i våtrum  - men betyget blev godkänt. Bergstrands vuxenutbildningar med bland annat byggprogrammet, ska ha fuskat för att få skattepengar.

Programmet ”Kalla fakta” på TV4 har berättat om vad som hänt på Bergstrands vuxenutbildningar, som bland annat har bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet och olika fordonsutbildningar.

Bergstrands utbildningar är ett privat skolföretag i Stockholm som får skattepengar för att bedriva yrkesutbildningar. De har bland annat bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet och olika fordonsutbildningar.

Men nu avslöjar Kalla fakta att företaget har brist på lärare och strukturer, ingen hjälp med praktik och falska betyg till eleverna, uppger TV 4

Azhi Omer började på skolan med en dröm om att bli golvläggare. Men möttes av kaotisk undervisning, lögner och en betygsättning som syftar till större vinst. Han fick till och med betyg i kurser utan att ha fått någon undervisning.

– Jag får fruktansvärt ont i magen. Det känns jättejättejobbigt. Jag har förlorat ett år av mitt liv, säger han i Nyhetsmorgon.

Nu vill Azhi Omar gå vidare och utbilda sig till sjuksköterska. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11