23948sdkhjf

Byggställning rasade vid Södertälje sjukhus - patienter flyttas

En byggnadsställning föll ihop  vid Södertälje sjukhus på söndag morgon. Den har slagit mot byggnaden och krossat fönster och glastak.

Igår kväll meddelade sjukhuset att det har intagit förstärkningsläge och kan endast ta emot akut sjuka patienter med anledning av rasrisken. Förlossningspatienter hänvisas till andra sjukhus i regionen, rapporterar SVT Nyheter.

På  söndagsmorgonen inkom larm till polis och räddningstjänst från Södertälje sjukhus. Där hade de kraftiga vindarna slitit bort omfattande delar av en byggnadsställning på sjukhusets tak.

Undersköterskan Christine Lundquist hade precis avslutat sitt nattpass på förlossningen när byggnadsställningen lossnade.

– Helt plötsligt dånar det och hela byggnaden skakar! Tänkte först att det måste ha varit ett stort fordon som kört in i byggnaden. Men när vi ser ut så är det byggställningarna uppe på taken som rasat över stora delar runt sjukhuset, säger hon till SVT Nyheter.

Ställningen slog sönder några fönster och ett glastak. Räddningstjänsten spärrade av nere på marken och surrade fast det som gick att surra fast.

Patienter har flyttats längre in i byggnaden.

Inga uppgifter om att någon skadats i samband med olyckan har hittills inkommit.

Polisen har upprättat trafikavspärrningar vid platsen och Erik Dahlbergs väg är helt avstängd för trafik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078