23948sdkhjf

Volvo bygger nytt stort upplevelsecenter

BRA Bygg AB får World of Volvo att växa fram – Volvos nya mötesplats i centrala Göteborg.

Billström Riemer Andersson Bygg, det vill säga BRA Bygg, byggstartade i början av 2021 nybyggnationsprojektet World of Volvo.

Projektet, som ligger strax söder om Liseberg i centrala Göteborg, omfattar en 22 000 kvadratmeter stor huvudbyggnad samt ett parkeringshus på cirka 45 000 kvadratmeter.

Byggnaden uppförs i skandinavisk design – ljust, luftigt med inslag av flera olika naturmaterial. BRA Bygg påbörjade arbetet under det första kvartalet av 2021 med markarbeten och rivning av befintliga byggnader. Sedan dess har en hel del hänt på området – parkeringshuset närmar sig färdigställande medan gjutningen av bottenplattan för World of Volvo nyligen har avslutats. Just nu arbetar BRA Bygg med platsgjutningen av konstruktioner för stommen av limträ som beräknas levereras under tidig vår.

– Det blir ett nytt landmärke för Göteborg och det känns såklart extra roligt att vi som är Göteborgsbaserade får det här förtroendet, säger Magnus Riemer, koncernchef på BRA.

Arbetet med World of Volvo fortlöper fram till sista kvartalet 2023 och förväntas stå färdigt för inflytt under första kvartalet 2024. Arkitekten för projektet är den danska arkitektbyrån Henning Larsen, som tidigare har arbetat med unika byggnader så som Cockle Bay Park i centrala Sydney, Australien.

Projektet byggs enligt hållbarhetsklassning LEED nivå Gold samt Well.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078