23948sdkhjf

Byggnads stämmer polskt företag på 25 miljoner

Byggnads stämmer det polska byggföretaget Muniak Poland i Arbetsdomstolen för  att under flera års tid brutit mot kollektivavtalets regler.

Brottet mot kollektivavtalet handlar om arbetstid, löner och ersättningar.

Bolaget har haft hundratals anställda och har varit verksamt i Sverige under flera år, både som huvudentreprenör och underentreprenör i främst Skåne och Västsverige. Byggnads kan nu visa hur bolaget under flera års tid beordrat sina anställda att arbeta långa arbetsdagar till löner och villkor långt under det som kollektivavtalet säger.

Under den tiden har man även systematiskt och medvetet förhindrat Byggnads möjlighet att granska villkoren för de anställda, detta genom att försvåra eller till och med vägra lämna ut viktiga kontrolluppgifter.

– Det här är ett företag som tjänat miljoner på att systematiskt utnyttja sina anställda, dumpa priserna och konkurrera ut seriösa bolag. I detta fall handlar det dessutom om ett företag som är medlemmar i Byggföretagen. Branschen måste ta större ansvar om vi ska kunna städa upp i byggbranschen, säger Torbjörn Hagelin, avtalssekreterare Byggnads.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094