23948sdkhjf

Bravida-chef bedrog företaget på över fem miljoner

En chef på Bravida döms till fängelse för att ha lurat sin arbetsgivare på över fem miljoner kronor genom falska fakturor.

Chefen for bland annat iväg på lyxiga resor med sin familj och lät arbetsgivaren betala, uppger VVS-Forum

För fyra år sedan upptäckte Bravida att en tämligen högt uppsatt chef hade försökt fakturera sin arbetsgivare för en privat utlandsresa. Detta uppdagade många räkningar från ett litet bolag som den aktuella chefen ägde tillsammans med en annan man.

Enligt åklagaren har den nu sparkade chefen, mellan 2014 och 2017, först förmått sin partner att fakturera Bravida för totalt 5,6 miljoner. Därefter har han själv attesterat många av dem och även fått en annan person inom Bravida att attestera många fler.

Tingsrätten dömer chefen till fängelse i två år och två månader för grov trolöshet mot huvudman och hans affärspartner till ett år och två månader för medhjälp till brotten samt för bokföringsbrott och givande av muta.

Enligt tingsrättens har tjänsterna de tagit betalt för inte utförts. Bolaget de använde sig av för att skicka räkningarna döms till företagsbot på en miljon kronor,  uppger VVS-Forum vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093