23948sdkhjf

Stålgruppen förvärvar stålleverantören

Handelsstålsgruppen som ägs av Tibnor köper stålleverantören Swestål och det tillhörande transportföretaget Swelogistik. 

Swestål omsätter cirka 150 miljoner kronor och levererar stål till kunder i Kalmarregionen och Blekinge. Swestål och Swelogistik har 18 anställda och har sin lager- och produktionsverksamhet i Nybro.

 ­– Genom förvärvet av Swestål och Swelogistik växer vi och får möjlighet att ge bättre service till våra nuvarande kunder samt stärker vår närvaro i Kalmar och Blekinge, säger Mikael Jansson, vd för Handelsstålsgruppen i ett meddelande och Henrik Hansson, nuvarande vd på Swestål tillägger:

– Vi är riktigt glada och stolta över att få en ny stark ägare så att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla företaget till nästa nivå. 

Ny vd för Swestål blir Leif Torén som även är vd för Smålands Stål som har sitt säte i Lanna i Värnamo kommun. 

Han berättar för Metal supply att Henrik Hansson, tidigare vd och ägare av Swestål lämnar bolaget efter en övergångsperiod och kommer driva sitt bolag StålX vidare.

Själv ser Leif Torén positivt på att vara vd för två bolag inom Handelsstålsgruppen, berättar han för oss:

– Jag får möjlighet att utveckla Sweståls organisation och verksamhet i samma anda som övriga bolag i Handelsstålsgruppen. Säkerhet, struktur, flöde och förbättringsarbete är några viktiga områden för mig. Jag ser fram emot att jobba med Sweståls kunniga personal som alltid sätter kunden i fokus.

Handelsstålsgruppen har lokala lager och säljkontor på flera platser i Sverige. De erbjuder ett sortiment av stål och metaller och bearbetningstjänster som kapning, blästring och målning. Den lokala närvaron ska möjliggöra leveranser med kort leveranstid. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094