23948sdkhjf

Södra säkrar första projekt med KL-trä i Danmark

Det första projektet i Danmark är säkrat. Stommaterial i korslimmat trä från Södra kommer bidra till det hittills mest ambitiösa byggprojektet i trä i Roskilde kommun.

Den första leveransen av Södras korslimmade trä i Danmark är nu på väg. Efter höstens lyckade lansering på marknaden, kommer Södra leverera stommaterial av korslimmat trä till en ny förskola i Ringparken i Roskilde kommun. Leveransen avser 1400 kubikmeter och kommer ske under december månad. Projektet kallas kommunens mest ambitiösa byggprojekt i trä någonsin och har ett stort miljö- och hållbarhetsfokus.

Leveransen blir Södras första av korslimmat trä utanför Sveriges gränser och fler potentiella projekt väntar framöver. Med Södras korslimmade trä kan klimatavtrycket sänkas med upp till 80 procent jämfört med en stomme i betong.

Vi ser en stark efterfrågan och ett stort intresse av att bygga i korslimmat trä på den danska marknadent, säger Urban Blomster, marknadsdirektör för Södra Building Systems. På kort tid har vi säkrat den första leveransen av KL-trä till Danmark och vi arbetar hårt med att hjälpa fler att bygga hållbart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094