23948sdkhjf

Bolag går ihop – ny miljardkoncern inom rot

Circura grundas av de fyra entreprenörsföretagen Reomti, Våtrumsteknik, Heving&Hägglund och Dipart, i partnerskap med riskkapitalfonden Adelis.

Den nya koncernen blir verksam inom det växande segmentet för renovering, ombyggnad och service av fastigheter, där värdet på den svenska marknaden uppgår till 200 miljarder kronor per år.

Koncernen får en omsättning på 2 miljarder kronor och 400 medarbetare. Med Adelis som tillväxtpartner är målet att dubbla omsättningen till 2025.

Värdet av den svenska marknaden för renovering och ombyggnad av fastigheter uppgår till 200 miljarder kronor per år.

Marknaden väntas växa kraftigt tack vare ett ökande behov inom den offentliga sektorn, renovering av miljonprogrammen och inte minst ändrade levnadsmönster efter pandemin. Samtidigt ställs allt högre krav på branschens omställning mot hållbarhet, vilket kräver innovativa produktionsprocesser, energieffektiva lösningar och cirkulära modeller för material och produkter.

Torbjörn Torell tillträder som arbetande styrelseordförande i koncernen, och bidrar med 40 års branscherfarenhet, bland annat som vd för One Nordic, Svevia och Bravida. I styrelsen ingår även Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan, före detta vd Tyréns och ledande befattningar i Stockholms stad.

- Bolagen behåller den personliga kontakten, samma varumärke och starka entreprenörsanda, men drar nytta av det stora företagets resurser och professionalism – det bästa av två världar,, säger Torbjörn Torell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.345