23948sdkhjf

Optimera förvärvar Byggfynd i Sjöbo

Bygghandelskedjan Optimera förvärvar Byggfynd i Sjöbo och omfattar nu hela 65 proffsbutiker.

Optimera Svenska är en bygghandelskedja som primärt inriktar sin verksamhet för proffs. Bolaget har haft en stark tillväxt bland annat via förvärv av lokala bygghandlare där Byggfynd i Sjöbo är det senaste tillskottet.

Byggfynd i Sjöbo etablerades i början av 1990-talet och det är Jörgen Ekelund som nu idag säljer det fina bolaget. Bolaget omsätter i dag cirka 35 miljoner och består av två huvudverksamheter, en bygghandel och ett snickeri där man prefabricerar bland annat takstolar. Samtliga anställda erbjuds att fortsätta sin anställning.

– Vi välkomnar Byggfynd i Sjöbo till Optimera vars verksamhetsmix passar oss väl, säger Daniel Bik vd för Optimera Sverige AB och fortsätter: Optimera inriktar sig primärt mot proffs och det är därför också viktigt med ett bra tjänsteerbjudande som exempelvis prefabricering.

Optimera tar över verksamheten den 1 december och delar då upp verksamheten i två, bygghandeln etableras inom Optimera och snickeriet i Munktorp Träförädling AB. Ambitionen är att skapa fokuserade förutsättningar för tillväxt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094